Podium51 is onderdeel van Verdieping51.
Hier vinden optredens plaats van musici en dichters.
De uitvoerenden die zich bij Podium51 presenteren hebben een geinspireerd (muzikaal) verhaal te vertellen.

Podium51 onderscheidt zich van andere podia doordat het zich inzet voor een programmering waarbij verschillende disciplines elkaar ontmoeten.

Zo vond er in februari 2012 een uitvoering plaats van Canto Ostinato, vooraf gegaan door een inleiding over de praktijk van het luisteren.
In maart 2013, 2014 en 2015 hadden we een koffieconcert waar muziek werd afgewisseld met poezie.
In oktober 2013 was er een Muziektheaterprogramma waarbij pianomuziek de absurdistische beelden die de voorgedragen teksten van Daniil Charms oproepen versterkt.
In november 2015 was er een optreden met liederen van o.a. Kurt Weill en Charles Ives waarbij een deel van het concert was geënsceneerd door regisseur Gerrit Timmers.
Op 4 en 5 juni 2016 vond de eerste editie van LOKAALdicht plaats, een kleinschalig festival met liedkunst, poëzie en muziek.
In 2018 zal de derde editie plaatsvinden op 10 en 11 maart.
Kijk bij de Podium Agenda voor meer informatie.

De meeste concerten zullen worden voorafgegaan door een inleiding.
Een luisteraar die kennis neemt van de achtergrond van een muziekstuk of gedicht kan vaak met meer verdieping het optreden beleven.

Belangstellenden kunnen zich via podium@verdieping51.nl opgeven voor de digitale Podium Agenda die een paar maal per jaar zal verschijnen en een overzicht geeft van de activiteiten die gaan plaats vinden.

Sinds kort zitten we ook op facebook!
Schrijf een berichtje of like ons op http://www.facebook.nl/podium51
Opus
Werkplaats
Caspar de Jonge
Ontwerp: Laura van As | Ontwikkeling: Snapworks | Animatie: U.P! Producties