Yoga op de berg

Een yogaprogramma in Garfagnana, het groene hart van Toscane. In het voorjaar van 2018, van dinsdag 1 mei tot en met maandag 7 mei, verzorgt Mike Hartog een toegankelijk yogaprogramma met goede balans tussen fysieke inspanning, diepe ontspanning en meditatie. Sillico, een middeleeuws dorpje gelegen op een berg, vormt het décor voor een week van bezinning, ontspanning en verdieping. Geniet van het natuurschoon, het lekkere eten en het dagelijkse leven in een authentiek middeleeuws dorpje in Toscane.

Een volledig verzorgd yoga-programma op de berg. In Toscane, in de nabijheid van Lucca, Pisa en Florence, ligt Sillico, een middeleeuws dorpje met ongeveer 80 inwoners. Het bergdorp ligt op 700 meter hoogte en is omgeven door twee bergketens, de Apenijnen en de Apuaanse Alpen. Vanuit het dorp heeft u een prachtig uitzicht op het dal en de omringende bergen.

Op dinsdag 1 mei komt U aan in Sillico en U heeft alle tijd om het dorpje en zijn prachtige omgeving te verkennen. Woensdagavond 2 mei wordt U om 18.00 uur verwacht in de yoga-zaal voor een introduktie in het programma met aansluitend een gezamenlijke maaltijd.

Van donderdag 3 mei t/m zondag 6 mei zijn er dagelijks 2 yogalessen. In de ochtend-sessies (7.00 – 8.30 uur) komen met name asana (lichamelijke houdingen die lichaam
en geest integreren en harmoniseren), pawanmuktasana (groep oefeningen die de blokkades van energie in lichaam en geest verwijderen) en pranayama (reguleren van energiehuishouding) aan bod.

In de middag-sessies (14.30 – 16.30 uur) zal de aandacht vooral uitgaan naar Yoga Nidra (systematische wijze om bewust te ontspannen) en Antar Mouna (de stilte van binnen). Daarnaast zal er in de middag-sessies ruimte zijn voor lezingen om de achtergrond van yogaen het programma toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Het programma is zo ingericht dat het voor iedereen te volgen is. Stap voor stap zullen de verschillende onderdelen die in de les aan bod komen elkaar versterken en zal de helende werking van de yoga-sessies na vier dagen merkbaar zijn. Tussen de ochtend-sessie en middag-sessie is er ruimte om op vrijwillige basis deel te nemen aan Karma Yoga (iedere actie die met meditatief gewaarzijn uitgevoerd wordt) of aan een wandeling rond het dorp Sillico.
Opus
Podium
Ontwerp: Laura van As | Ontwikkeling: Snapworks | Animatie: U.P! Producties