Over Mike Hartog

Na een studie Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam volgde Mike Hartog een opleiding tot yoga-docent bij de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsheid. Tijdens zijn opleiding begon hij yoga-lessen te geven omdat hij de positieve werking van yoga begon te ervaren en dit graag wilde overdragen aan anderen. Verdere verdieping van Yoga volgde via opleidingen, bijscholingen en cursussen binnen de Yoga School of Bihar, Yogic Studies 1 in Hongarije, Yogic Studies 2 in Bulgarije aan de Satyananda Yoga Academy Europe, bij Stichting Yoga en Kanker in Nederlanden een Hatha Yoga Training in Munger in India in 2016. In de herfst van 2017 verblijft hij 4 weken in India voor een Progressive Training.

De combinatie van gecertificeerde opleidingen en trainingen met een 25-jarige lespraktijk maakt dat wat Mike overdraagt aan kennis van Yoga niet alleen in lijn is met de traditie, maar ook beproefd in buurthuizen, scholen, ziekenhuizen en gevangenissen.

Sinds 2000 laat Mike zich in zijn yoga-lessen vooral inspireren door Satyananda Yoga, een traditie die yoga op een holistische wijze benadert. Satyananda Yoga is heel geschikt voor mensen die naast de fysieke kant van yoga ook aangetrokken worden door de spirituele en filosofische zijde van yoga.

De eenvoudige en voor iedereen toegankelijke yoga-lessen kennen een gedegen opbouw waarin terugkerende fysieke oefeningen zorgen voor een natuurlijke wijze van ademen en het van binnenuit ervaren van het eigen lichaam.Diepe ontspanningsoefeningen dragen bij aan het versterken van de bewustwording van lichaam en geest.

Yoga is een ontdekkingsreis en tijdens de lessen in het programma is er alle ruimte om in stilte ervaringen en inzichten op te doen. Met zijn ruime ervaring is Mike in staat om gevoelens, gewaarwordingen en ervaringen tijdens en na de lessen te duiden, te verwoorden, te begeleiden en begripvol in het juiste licht te plaatsen.

In zijn lessen is Mike inspirerend en empatisch, enthousiasmerend en humorvol, geduldig en gepassioneerd zodat voelbaar wordt dat yoga een pad van verstild ‘geconcentreerd zijn’ kan zijn zonder dat daarbij het plezier in het leven van alledag verloren gaat…

werkplaats-menu-logo (1)
“Yoga is een ontdekkingsreis en tijdens de lessen in het programma is er alle ruimte om in stilte ervaringen en inzichten op te doen.”
Mike Hartog
Yogadocent